Telefon
0771.767.312Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3119.
- Tasta "Set": va permite sa selectati timpul de sigilare in functie de alimentele pe care le ambalati: „Standard” pentru alimentele uscate, cum ar fi painea, pastele, biscuitii si alte asemenea, care necesita un timp scurt de sigilare; „Strong” pentru alimentele umede care contin lichide si umiditate, cum ar fi fructe, legume, salam si carne care necesita mai mult timp de sigilare.
- Tasta "Seal": daca este apasata in timpul ciclului automat de vidare, se blochează aspirarea aerului si punga este sigilata automat; daca este apasata in afara unui ciclu de vidare, atunci aparatul efectuează numai sigilarea pungii fara a face vacuum.
- Indicator LED progres: indicator luminos care afişează progresul procesului selectat.
- Tasta "Automatic/Stop": activeaza ciclul automat de aspirare si sigilare; lanseaza functia selectata anterior.
- Tasta "Pulse/Vacuum": activeaza functia de vidare cu impulsuri, apasand tasta incepe aspirarea aerului care se opreste la eliberarea sa.
- Tasta „Canister”: activeaza ciclul de vidare pentru recipiente (nu sunt incluse in pachet, se pot achizitiona separat).
- debit de aer 12 l/min;
- putere compresor 110W;
- putere de aspirare -700 mbar;
- alimentare la priza;
- dimensiuni L= 40,0; W= 16,5; D= 11,5 cm;
- greutatea: 1,75 kg;
- latime maxima punga/rola 30 cm.
- orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm;
- pungile refolosibile VT3506 si VT3507;
- caserolele VT3304 si VT3305.
Ambalarea in vid - descrierea procedeului:
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne | 4-5 luni | 15-20 luni |
Peste | 3-4 luni | 12 luni |
Legume | 10 luni | 18-24 luni |
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne cruda | 2-3 zile | 6-9 zile |
Peste proaspat | 1-3 zile | 4-5 zile |
Vanat | 2 zile | 6 zile |
Salam feliat | 4-6 zile | 22 zile |
Salam | 7-14 zile | 25-40 zile |
Cascaval | 6-20 zile | 25-60 zile |
Legume | 1-4 zile | 8-10 zile |
Fructe | 5-8 zile | 10-14 zile |
Paste/Orez/Lasagna | 2-3 zile | 6-9 zile |
Carne gatita | 3-4 zile | 10-15 zile |
Dulciuri, deserturi | 5 zile | 18-20 zile |
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Paine | 2 zile | 6-8 zile |
Biscuiti | 4-5 luni | 12 luni |
Paste/orez | 6 luni | 12 luni |
Faina | 4 luni | 12 luni |
Cafea | 3 luni | 12 luni |
Ceai | 5 luni | 12 luni |
Fructe uscate | 4 luni | 12 luni |